Jaarlijkse activiteiten

Doorheen het jaar zijn er tal van activiteiten die onze harmonie organiseert of waar we aan deelnemen. Hieronder een overzicht.

Kinderklanken

Eén keer per jaar zet onze harmonie kinderen en hun muzikale talenten in de schijnwerpers. Op een lentenamiddag toveren we de Gemeentezaal van Vossem om tot een kinderparadijs met volksspelen, standjes voor grimme en gekke haren, een ballonenclown, een sprinkasteel, ...

 

Centraal in de zaal staat het podium waarop we jonge muziekverenigingen uit de buurt uitnodigen om het beste van zichzelf te geven. Ons eigen orkest brengt een optreden, waarbij de leerlingen van onze muziekschool hun moment krijgen om te schitteren.


Gemeentelijk Muziekfestival

Dit festival is een samenwerking tussen de zeven muziekverenigingen die de Gemeente Tervuren telt. Met een beurtrolsysteem is ieder jaar een andere vereniging aan de beurt om dit festival te organiseren, de andere verenigingen nemen deel met een eigen muzikaal programma.

 

De laatste jaren worden steeds hele originele en toegankelijke evenementen georganiseerd, die jong en oud kunnen bekoren.


Dorpsfeesten Vossem

Sinds enkele jaren hebben de Vossemse verenigingen de dorpsfeesten in een nieuw jasje gestoken. Onder het motto 'Vossem Feest!' willen we de inwoners van Vossem en omgeving een aangenaam en gevarieerd weekend bezorgen. 

 

Onze harmonie staat op het plein met een tent waar je speciale bieren en pasta kan kopen. Op zondagvoormiddag vrolijken we het plein op met een aperitiefconcert.


Kermissorti

Traditiegetrouw trekken we er de laatste zondag van augustus op uit om de straten in Vossem te voorzien van de nodige muzikale klanken. Te voet leggen we de processie weg af, waarbij we onderweg door enkele leden van de harmonie worden uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

 

We zouden Vossem2 niet zijn als er op tijd en stond geen dansje of een polonaise wordt geplaceerd!


Krik Krak Krok

Ook muziekverenigingen hebben kosten, zoals de huur van lokalen, aankoop van partituren, vergoeding van lesgevers, ... Daarom zamelen wij jaarlijks geld in door heerlijke croque monsieurs te serveren.

 

Of het nu een gewone met kaas en hesp is, ééntje met een ananas, bolognaise saus of zalm, ze zitten allemaal in ons assortiment!


Jaarlijks Concertweekend

Het laatste weekend voor Kerstmis is voor onze harmonie het hoogtepunt van het muzikale jaar. Op zaterdag- en zondagavond gaat ons Jaarlijks Concert door in de Gemeentezaal van Vossem.

 

We brengen een mix tussen klassiekere harmoniewerken en lichtere herkenbare muziek. De laatste jaren werken we daarvoor samen met zangtalenten uit de omgeving. Met behulp van licht en geluid, de aankleding van de zaal en vloeiende presentaties proberen we het totaalpakket te bieden voor een ontspannen muzikale avond!

 

Een terugblik naar het concertweekend van 2018 vind je hier