Muziekschool

Onze enthousiaste leerkrachten staan klaar om jou te begeleiden bij je eerste stappen in de muziekwereld!

Muziekinitiatie

Kinderen van 5 tot 7 zijn welkom voor een wekelijkse les muziekinitiatie. Daar maken ze kennis met de verschillende instrumenten uit het orkest. Ook leren ze op een speelse manier de basisprincipes van muziek, zoals luid en stil, ritmes herkennen en benoemen, ...

Instrumenteleer

Vanaf 7 jaar kan je in onze harmonie een instrument leren bespelen. Wij kiezen er bewust voor om geen aparte notenleer lessen aan te bieden, maar deze te integreren in de instrumentles. Zo kan je de theorie meteen toepassen. 

 

Je kan een eigen instrument gebruiken of via ons één aankopen aan een democratische prijs.

Samenspel

Wanneer de leerlingen de basis van hun instrument onder de knie hebben en voldoende noten kunnen spelen, wacht hen een volgende uitdaging. Om te ervaren hoe het is om in groep te spelen, speel je mee in het instaporkest 'de Tweekes'. Wanneer je er klaar voor bent, stroom je door naar het orkest.

 

We organiseren doorheen het schooljaar ook tal van activiteiten om elkaar en de muzikanten van de harmonie beter te leren kennen.

Praktisch

De lesmomenten worden bepaald in overleg met de lesgever en leerling. Deze gaan door in de Pastorie en het Ontmoetingscentrum Miel Puttemans in Vossem.

Interesse of vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren via de.tweekes-muziekschool@hotmail.com.